Sweet potato Pastries recipe| Receta de pasteles de boniato

Monday, 11 November, 2013

Sweet potato Pastries recipe- Receta de pasteles de boniato

ENG | The sweet potato pastries, very traditional in the area of Valencia, are some sweets which stars our Mediterranean table in autumn and at Christmas time. Since I was a child I have known them in my family and it’s something that I love even more than roasted sweet potatoes, and I really love them!

So, as I guess they have captivated you, here are the recipe somewhat laborious, but worth doing if you like sweet potatoes or anise, which characterized its flavor.

Properties and benefits of sweet potatoes:

  • Great source of potassium and iron, which help prevent high blood pressure and provide physical and mental energy.
  • Beneficial for the eyes because they are high in beta carotene, almost as much as the carrot.
  • By having Vitamin A, which helps the immune system, is ideal for cold weather and colds.
  • It is easy to digest and helps the tummy ache.

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Ingredients:

  • 2 Sweet potatoes
  • 3 cups of flour
  • 1 ½ cup of extra virgin olive oil
  • 2 cups of sugar
  • 1 glass of anise liqueur
  • 4 tablespoons of sugar, some cinnamon and zest of 1 lemon to the sweet potato marinade.

Preparation:

  1. Boil the potatoes, with skin and uncut, until tender, about 40 minutes.
  2. In a bowl prepare the pastry dough by mixing the flour, oil, sugar and anise. Knead well with your hands.
  3. As soon as the potatoes are boiled take the peel out and crush them with a fork. Add some water if they are too dry. And mix with 4 tablespoons of sugar, cinnamon to taste and the lemon zest.
  4. Prepare the pastry catching small balls and crushing them in a circular form, put some sweet potato marinated and close. Sprinkle some sugar on top and put into the preheated oven for about 20 minutes at 180 º. And they ready!

Sweet potato Pastries recipe- Receta de pasteles de boniato

ESP | Los pasteles de boniatos, muy tradicionales en la zona de Valencia, son unos dulces típicos que protagonizan nuestra mesa tanto en otoño como en la época de Navidad. Desde bien pequeña los he conocido en mi familia y es algo que me encanta tanto o más que boniatos asados, que ya es decir mucho.

Así que, como supongo que os habrán cautivado, aquí os dejo la receta, un tanto laboriosa, pero que vale la pena realizar tanto si os gustan los boniatos como el anís, el cual caracteriza su sabor.

Propiedades y beneficios de los boniatos:

  • Gran fuente de potasio y hierro, que ayudan a prevenir la hipertensión arterial y aportar energía física y mental.
  • Beneficioso para la vista por su alto contenido en betacarotenos, casi tanto como la zanahoria.
  • Al tener Vitamina A, que ayuda al sistema inmunitario, es ideal para épocas de frío y catarros.
  • Es de fácil digestión y ayuda al dolor de barriga.

Sweet potato Pastries recipe- Receta de pasteles de boniato

Ingredientes:

  • 2 boniatos
  • 3 vasos de harina
  • 1 y ½ vaso de aceite de oliva virgen extra
  • 2 vasos de azúcar
  • 1 vaso de anís
  • 4 cucharadas de azúcar, un poco de canela y la ralladura de 1 limón, para el adobo de los boniatos.

Preparación:

  1. Hervir los boniatos, con piel y sin cortar, hasta que estén blandos al pinchar un tenedor, 40 minutos aproximadamente.
  2. En un bol preparar la masa de los pasteles mezclando la harina, el aceite, el azúcar y el anís. Amasar bien con las manos.
  3. En cuanto estén los boniatos hervidos los pelaremos y aplastaremos con un tenedor. Añadir un poco de agua si están muy secos. Y los mezclamos con las 4 cucharadas de azúcar, canela al gusto y la ralladura de limón.
  4. Preparamos los pasteles cogiendo pequeñas bolas y aplastándolas de forma circular, ponemos un poco de boniato adobado y cerramos. Cuando los tengáis todos espolvoreamos un poco de azúcar por encima y al horno, pre-calentado, durante unos 20 minutos a 180º. ¡Y listos!
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written by Andrea López
Categories: Autumn, Desserts & sweets, In season, Mediterranean Diet, Recipes, winter | Tags: , , , , , , , | 3 comments

Andrea López

Hello! I’m Andrea, Valencian, traveler, foodie, photography enthusiast, economist and especially lover of the Mediterranean, its diet and all it represents. || Hola! Soy Andrea, valenciana, viajera, foodie, entusiasta de la fotografía, economista y sobretodo amante del mediterráneo, de su dieta y a la fin, de todo lo que representa.

Comments (3)

  1. I love sweet potatoes. they look yummy!

  2. Pingback: November 12, 2013 | Mommy plus 5

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