Garlic and Thyme Soup recipe | Receta de Sopa de Ajo y Tomillo

Wednesday, 13 November, 2013

Garlic and thyme soup-Sopa de Ajo y tomillo

ENG | Today I bring you the Valencian recipe soup of garlic and thyme because … who does’t fancy a warm and aromatic soup? I do, and more if it’s done quickly, without losing any flavor and with a Mediterranean touch that gives thyme, which also helps us to digest, what more can we ask?

Ingredients (for 2 people):

  • 3 garlic, medium-large
  • 2 slices of day-old bread
  • 1/2 liter of vegetable or beef broth, or even water, in my case I used 1 cube vegetable stock.
  • 2 eggs
  • 2 sprigs of thyme
  • 1 teaspoon of Pimentón de la Vera (paprika)
  • 3 tablespoons of extra virgin olive oil
  • salt
  • Ham to taste

Preparation:

  1. Fry in a casserole the ​​garlic sliced and the bread until the garlic is browned and slightly toasted the bread. Add the paprika and immediately the broth so that the paprika doesn’t burn.
  2. Add the sprigs of thyme, salt and let simmer for 10 minutes. After 10 minutes remove the thyme sprigs and give it a more fire, drop the eggs one by one until done and turn off the heat.
  3. You can serve the soup, with a slice of bread and fried ham, or beat the broth with the bread and add fried ham and sprinkle some thyme leaves at the top as in the photo. Enjoy your meal!

Garlic and thyme soup-Sopa de Ajo y tomillo

 

ESP |  Hoy os traigo la receta valenciana de Sopa de ajo y tomillo, porque… ¿a quién no le apetecen una sopa bien calentita y muy aromática? A mi mucho y más si se hace enseguida, sin perder nada de sabor y con un toque mediterráneo que le da el tomillo, el cual además nos ayuda a digerir, ¿qué más podemos pedir?

Ingredientes (para 2 personas):

  • 3 ajos medianos-grandes
  • 2 rebanadas de pan del día anterior
  • 1/2 litro de caldo de verduras, de carne o incluso agua, en mi caso utilicé 1 pastilla de caldo de verduras.
  • 2 huevos
  • 2 ramitas de tomillo
  • 1 cucharadita de Pimentón de la Vera
  • 3 cucharadas de aceite de oliva virgen extra
  • sal
  • Jamón al gusto, para emplatar

Preparación:

  1. Sofreímos en una cazuela de barro los ajos troceados y el pan hasta que los ajos estén dorados y el pan un poco tostado. Añadimos el pimentón e inmediatamente el caldo para que el pimentón no se nos queme.
  2. Añadimos las ramitas de tomillo, sal y dejamos hervir a fuego lento durante 10 minutos. A los 10 minutos retiramos las ramitas de tomillo y le damos un poco más de fuego, dejamos caer uno a uno los huevos hasta que se hagan y apagamos el fuego.
  3. Para emplatar podemos servir con el caldo, una rebanada de pan y el jamón frito o bien triturar el caldo con el pan y añadir por encima el jamón frito junto con unas hojitas de tomillo como en la foto. ¡Que aproveche!
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written by Andrea López
Categories: Recipes, Starters and mains | Tags: , , , , , , , | Leave a comment

Andrea López

Hello! I’m Andrea, Valencian, traveler, foodie, photography enthusiast, economist and especially lover of the Mediterranean, its diet and all it represents. || Hola! Soy Andrea, valenciana, viajera, foodie, entusiasta de la fotografía, economista y sobretodo amante del mediterráneo, de su dieta y a la fin, de todo lo que representa.

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