Buffalo cheese and dried tomato salad | Ensalada con queso de búfala y tomate seco con especias

Saturday, 11 January, 2014

Buffalo cheese salad, ensalada de queso de búfala, Monsabor III

ENG | Continuing with the low calorie recipes, here I bring you a salad with buffalo cheese, perfect as a starter or as a complement to your lunch or dinner. I guess you have tasted the buffalo cheese before, such as the Italian mozzarella, or in this case a ripened cheese. If not, I can say that the flavor of this aged cheese is awesome, is not extremely strong, has sweet touches like honey and some blue cheese notes, also its flavor persists much longer than other cheeses.

Among the benefits of buffalo milk are its large amount of calcium and protein, and its less cholesterol content. It is a source of iron, phosphorus and vitamin A and a substitute for people who have intolerance to cow’s milk.

Buffalo cheese salad, ensalada de queso de búfala, Monsabor-2

Salad preparation

Ingredients:

  • Buffalo cheese
  • Lettuce
  • Curly kale
  • Raisins
  • Dried tomato with spices
  • Extra virgin olive oil
  • Salt
  • Balsamic vinegar

Preparation:

As with any salad, clean and drain the lettuce and curly kale. Chop the cheese and the dried tomatoes, and finally mix all in a bowl along with the raisins and the dressing (oil, salt and vinegar). Enjoy!

Ripened cheese of Buffalo, Queso curado de búfala, Monsabor

ESP | Siguiendo con las recetas bajas en calorías, aquí os traigo una ensalada de queso de búfala, perfecta como entrante o como complemento a tu comida o cena. Supongo que habréis probado alguna vez algún tipo de queso de búfala como la mozzarella italiana, o en este caso un queso curado. Si no es así, os puedo decir que el sabor de éste queso curado es impresionante, no es extremadamente fuerte, tiene toques dulces, como de miel y algo de queso azul, además, su sabor perdura mucho más que otros quesos, como los de vaca.

Entre los beneficios que tiene la leche de búfala frente a la de vaca son su gran cantidad de calcio y de proteínas, y menor cantidad de colesterol. Es una fuente de hierro, fósforo y Vitamina A y un sustituto para la gente que tiene intolerancia a la leche de vaca.

Buffalo cheese salad, ensalada de queso de búfala, Monsabor II

Elaboración de la ensalada

Ingredientes:

  • Queso de búfala
  • Lechuga
  • Col rizada
  • Pasas
  • Tomate seco especiado
  • Aceite de oliva virgen extra
  • Sal
  • Vinagre balsámico

Preparación:

Como cualquier otra ensalada, limpiaremos y escurriremos la lechuga y la col que necesitaremos. Cortaremos trocitos de queso y tomate, y finalmente lo mezclaremos todo en un plato junto con las pasas y el aliño (aceite, sal y vinagre). ¡Qué disfrutéis!

Share on Facebook0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest3Share on Google+0Share on StumbleUpon0Share on TumblrEmail this to someone

written by Andrea López
Categories: Fruit & vegetables, Mediterranean Diet, Recipes, Salads | Tags: , , , , , , , , , | Leave a comment

Andrea López

Hello! I’m Andrea, Valencian, traveler, foodie, photography enthusiast, economist and especially lover of the Mediterranean, its diet and all it represents. || Hola! Soy Andrea, valenciana, viajera, foodie, entusiasta de la fotografía, economista y sobretodo amante del mediterráneo, de su dieta y a la fin, de todo lo que representa.

Leave a Reply

Required fields are marked *


+ 6 = fifteen