Strawberry mousse with white chesse cream for Valentine’s Day, Mousse de fresas y crema de queso fresco para San Valentín, Monsabor

ENG | Do you want to prepare a memorable dinner on Valentine’s Day but you don’t have much time? This strawberry mousse with white cheese cream is perfect as a dessert, and the best thing is that it’s done in less than 30 minutes.

To elaborate it I used strawberries in season, which we can already find in some grocery stores, white cheese (made in my village with a spectacular flavor) and Marcona almonds from Valencia. I always try to use local and seasonal ingredients, as the flavor is much more intense and you can support for the sustainability of the local economy.

Strawberry mousse with white chesse cream for Valentine’s Day, Mousse de fresas y crema de queso fresco para San Valentín, Monsabor

Ingredients:

For the strawberry mousse (1 liter):

  • 3 egg whites
  • 125gr of sugar
  • 300gr of strawberries

For the white cheese cream:

  • 150gr of white cheese
  • 60gr unsalted butter, at room temperature
  • 100gr of sugar

Preparation:

  1. To prepare the strawberry mousse, first, beat or liquefy the strawberries like a juice. Reserve. Meanwhile, beat the egg whites until stiff peaks form, and add the sugar gradually while beating. Finally, mix the strawberries juice with the beaten whites. Reserve in the refrigerator until the serving time.
  2. For the white cheese cream beat the butter and sugar until they are well blended, add the fresh cheese into small pieces.
  3. To serve, put in a glass the cream below, the strawberry mousse and finally grate some Marcona almonds on top.

I hope you like this dessert and you’ll have a happy Valentine! 🙂

Strawberry mousse with white chesse cream for Valentine’s Day, Mousse de fresas y crema de queso fresco para San Valentín, Monsabor

ESP | ¿Queréis preparar una cena inolvidable en San Valentín pero no tenéis mucho tiempo? Éste Mousse de fresas con crema de queso fresco es perfecto como postre, y lo mejor es que se hace en menos de 30 minutos.

Para elaborarlo he utilizado fresas de temporada, que ya pueden encontrarse en algunas verdulerías, queso fresco (elaborado en mi pueblo, con un sabor espectacular) y almendras Marconas de Valencia. Siempre intento utilizar ingredientes de la zona y de temporada, ya que el sabor es mucho más intenso y ayudas a la sostenibilidad de la economía local.

Ingredientes:

Para el mousse de fresa (1 litro):

  • 3 claras de huevo
  • 125gr de azúcar
  • 300gr de fresas

Para la crema de queso fresco:

  • 150gr de queso fresco
  • 60gr de mantequilla sin sal, a temperatura ambiente
  • 100g de azúcar

Preparación:

  1. Para elaborar el mousse de fresas, en primer lugar, batiremos o licuaremos las fresas para que se quede tipo zumo. Reservamos. Por otro lado, batimos las claras de huevo hasta que estén a punto de nieve, e iremos añadiendo el azúcar poco a poco sin dejar de batir. Finalmente, mezclamos las fresas batidas con las claras a punto de nieve y ya tenemos el mousse. Lo reservaremos en el frigorífico hasta el momento de servir.
  2. Para la crema de queso batiremos la mantequilla con el azúcar hasta que esté bien mezclado, y añadimos el queso fresco a trozos pequeños.
  3. Para servir, en un vaso de cristal ponemos la crema debajo del todo, añadimos el mousse de fresa y, finalmente, rallamos un poco de almendras Marconas por encima.

Espero que os guste el postre y que paséis un feliz San Valentín!:)