Wild asparagus omelette, Tortilla de espárragos silvestres, by Monsabor

 

ENG | Finally, the good weather, the Fallas of Valencia, almost the spring and … the asparagus are here! The truth is that I love both pick them up at the mountain and eat them then, besides being very rewarding:).

There are plenty of delicious recipes with asparagus; today I propose you an omelette with wild asparagus, enjoy it!

Ingredients:

  • 1 bunch of wild asparagus
  • 3 eggs
  • extra virgin olive oil
  • Salt

Preparation:

  1. Cut the asparagus into pieces of about 3cm discarding the bottom of the asparagus.
  2. Fry the asparagus lightly in a pan with one tablespoon of extra virgin olive oil and some water (about 200ml) until all the water has finished.
  3. Beat the eggs, add salt and the asparagus. In another pan with another tablespoon of extra virgin olive oil, fry the omelette mixture and serve.

 

Wild asparagus omelette, Tortilla de espárragos silvestres II, by Monsabor

ESP | Por fin llegó el buen tiempo, las fallas de Valencia, casi la primavera y… ¡los espárragos! La verdad es que me gusta tanto ir recogerlos a la montaña como comérmelos después, además de ser muy gratificante:).

Hay infinidad de recetas deliciosas hechas con espárragos, hoy os propongo una buena tortilla con espárragos silvestres, ¡que aproveche!

Ingredientes:

  • 1 manojo de espárragos silvestres
  • 3 huevos
  • Aceite de oliva virgen extra
  • Sal

Preparación:

  1. Cortaremos los espárragos en trozos de unos 3cm descartando la parte inferior del espárrago, la que esté más dura.
  2. En una sartén con una cucharada del aceite de oliva virgen extra y un poco de agua rehogaremos los espárragos hasta que se beban toda el agua (para que estén más tiernos).
  3. Batiremos los huevos, salaremos y le añadimos los espárragos. En otra sartén, con otra cucharada de aceite de oliva virgen extra, freímos la mezcla y servimos la tortilla.